Antakelig at jobben akkurat da er til glede for både de som går til fots, og de som skal fram med bilen. Derfor forstår vi at unge Tone Merete Jensen ble sjokkert da hun sent en kveld var i ferd med å brøyte en privat gårdsplass, og oppdaget at en mann kom ut og kastet egg på traktoren hennes

Dessverre er opplevelsen hennes ikke et engangsfenomen. Hamar kommune får klager fra folk som ikke liker at brøytebilene snur inne på gårdsplassene deres, de er sinte over å få brøytekanter i oppkjørselen sin, og noen liker ikke at traktoren har for mye lys og lager for mye lyd. Brøytesjåførene som brøyter E6 forteller det samme. De utsettes for illsinte bilister som blir aggressive når de ikke kommer raskt forbi traktorene. 

Samtidig minner vi om hvordan reaksjonene raskt kommer på sosiale medier når snøen laver ned, og veiene ikke umiddelbart er brøytet. Mange lar sitt raseri gå ut over dem som har ansvaret for at vi skal kunne komme fram i trafikken, også når snøen laver ned i vinterlandet Norge. Vi forventer at veistandarden og framkommeligheten er god der vi befinner oss, til enhver tid. 

Når en voksen mann finner ut at brøytebilsjåfør Tone Merete Jensen fortjener rennende egg på traktoren sin, er det dessverre et tegn på hvordan vårt samfunn er i ferd med å utvikle seg. Selvopptattheten og kravmentalitet fører til handlinger vi synes er uverdige i et lite land hvor vi opplever en velstand kun et mindretall kan drømme om. 

Brøytebilsjåførene står på døgnet rundt når snøen laver ned, med dårlig lønn og ingen takk. Kanskje må vi tåle en brøytekant i egen oppkjørsel og være glad for at noen har jobba natta så vi kan komme frem om dagen? I stedet for å la ditt raseri gå utover brøytebilsjåførene kan du gjøre som Tone Merete Jensen foreslår: Ta en telefon og gi brøytebilsjåføren litt ros. Det er deres innsats som gjør at du kommer deg fram, både med bil og til fots. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00