Med semifinaleplass kunne kuttene avlyses. Mange drømte om å løfte «bøtta» foran årets sesong. Men semifinale er godkjent både økonomisk og sportslig. Det gjenstår dessuten fortsatt noen kamper mot søkkrike Stavanger. Håpet lever.

Sportslig er sesongen landet med flott innsats i Champions Hockey League og et viktig løft inn mot sluttspillet. Og organisatorisk og omdømmemessig har Storhamar levert til gull. Når det er flere i OL-Amfi’n i Hamar enn på en landskamp i fotball på Ullevaal stadion, er det en mektig demonstrasjon fra supporternes side.

De som er opptatt av idrett går på kamp for å se et lag de kan identifisere seg med, føle stolthet over og la seg underholde av. Når det gjelder omdømmebygging har Storhamar levert en minst like god sesong i år som i fjor. Jimmy Andersson-striden har sikkert plaget både ledere, spillere og supportere. Det er likevel viktig å sette den i perspektiv. Dette er en enkeltsak om en enkeltspiller, og den truer på ingen måte klubbens eksistens.

Langt viktigere er det at det ikke har falt et eneste lik ut av skapet denne sesongen. Konkurs-spøkelset har vært holdt på trygg avstand. Prinsippet om ikke å bruke penger man ikke har, er gjeldende styringsverktøy. Beruselsen etter fjorårets finale har ikke gått til hodet på Storhamar. Ser vi oss rundt i Idretts-Norge ser vi hvor vanskelig idrettsledere har for å klare nettopp dette.

I tillegg har Storhamar-spillerne vist et sosialt engasjement som har blitt lagt merke til. Å dra opp til Åkershagan asylmottak med en bunke gratisbilletter og invitere mindreårige asylsøkere både på kamp og inn i garderoben er en flott gest. Det er inkludering i praksis, og det bidrar til at alle kan føle stolthet for klubben. God styring, stram økonomikontroll, helhjertet sportslig innsats og en evne til å se at verden er større enn ishallen er nøkkelen. Da blir det «mætt fjøs»!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.