Mest overrasket er vi over at stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen fra Fremskrittspartiet kaller det for «landeveisrøveri». Har den alltid klarttalende hedmarksrepresentanten «glemt» at hans eget parti sitter i regjering? Og til alt overmål har samferdselsministeren i Ketil Solvik-Olsen?

Løftet om å fjerne bomstasjonene i hele Norge er for lengst historie for Frp. Trøsten får være at Johnsen mener «ranet» forgår uten at bilistene merker det. Det betyr kanskje at det vil være til å leve med?

Vi har forståelse for at mange synes 126 kroner for å kjøre tur-retur Moelv-Hamar oppleves som en stiv avgift. Men det er slik statens vegutbygging finansieres, også når samferdselsministeren kommer fra Frp. Lastebileierforbundets regionsjef Guttorm Tysnes peker på prinsippet om at brukeren og staten betaler halvparten hver. Det er en mer fornuftig tilnærming til avgiftsnivået.

Bomavgiftene ligger på samme nivå som den øvrige E6-strekningen fra Gardermoen og nordover. Det er altså ingen grunn til å bli overrasket. For den som er opptatt av det grønne skiftet, er det gode argumenter for at bilistene skal være med på å ta en del av regningen for de nye vegene. Når valget står mellom å reise kollektivt og ta bilen, er det en politisk oppgave å sørge for at ikke bilen vinner hver gang. Bomavgiftene bidrar til dette, i tillegg til at den som betaler for å kjøre får bedre vei.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.