Det var kommentaren fra kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) på Facebook, etter at Cecilia Brækhus vant kampen i det første norske proffboksestevnet på 35 år. Hun slo ut motstanderen etter bare tre minutter. Blodet rant fra ansiktet til franske Anne Sophie Mathis.

LES ALLE HAs LEDERE HER

Ringside satt både kulturministeren og statsminister Erna Solberg (H). Sistnevnte poserte med Brækhus etter kampen, og uttalte at Norge var stolte av henne. Ikke alle, skulle det vise seg. Uttalelsen har vakt reaksjoner. Skal vi hylle et idrettsarrangement hvor deltakerne blir slått til blods? KrF-leder Knut Arild Hareide er blant dem som ikke synes det er noe godt signal, når sporten kan medføre dødelige skader.

På sett og vis får vi debatten om proffboksing om igjen. Høyre, Frp og Venstre har kjempet lenge for å oppheve forbudet mot proffboksing i Norge. Det ville være underlig hvis de skulle holde seg borte fra kampen lørdag, som jo er et resultat av deres politiske arbeid.

Men i all sin grellhet var det proffboksingens sanne ansikt politikerne fikk se i Oslo Spektrum. Harde slag mot hodet og en blodig og utslått taper. For vår del har vi lite sans for en idrett hvor målet er å skade motstanderen. Statsministeren har forståelig nok et annet syn. Vi velger å tro at den blodige utslagningen ikke smakte bare godt for Høyre-politikerne. Erna Solberg blir neppe fast gjest på boksearenaene i framtida.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00