Kontrollutvalget i Hamar har besluttet å be ordfører Morten Aspeli (Ap) om en skriftlig redegjørelse. Det er en avgjørelse vi slutter oss til. Måten rådmann Martin W. Kulild ble fjernet på, etterlot for mange ubesvarte spørsmål til at det er riktig å sette sluttstrek etter de opphetete uttalelsene fra opposisjonen, og truslene om politianmeldelse fra ordføreren. Nå blir det forhåpentligvis mulig å gjennomgå denne saken i roligere former.

«Åpen, pålitelig, modig og helhetlig» er verdiene Hamar kommune ønsker å strekke seg etter. Da håper vi behandlingen i kontrollutvalget blir en anledning til å vise at åpenheten er større enn den var da rådmann Kulild gikk på dagen.Vi forventer at det i større grad konkretiseres hva som var årsaken til at det ikke lenger var mulig for ordføreren å samarbeide med rådmannen.Vi har registrert at det kom flere budsjettoverskridelser den siste tiden før arbeidsforholdet ble avsluttet. Kulild måtte beklage budsjettsprekken ved Børstad idrettspark. Pleie- og omsorgsavdelingen klarte heller ikke å holde budsjettene sine. I mangel på åpenhet kan man bare spekulere i om dette hadde betydning. Var det rådmannens trussel om at Hamar kommune måtte settes under kontroll av kommunaldepartementet for å få kommunepolitikerne til å våkne, som fikk begeret til å flyte over for posisjonen? Hvor finner vi uenigheten mellom rådmann og ordfører når det gjelder kommunens økonomi? Slike spørsmål må besvares på en tillitvekkende måte for at denne saken skal få en god avslutning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.