Han kom så vidt helskinnet gjennom den vanskelige striden om asylbarna. Saken inkluderte en høring i Stortingets kontrollkomité, og et mistillitsforslag. Nå er justisminister Anders Anundsen (Frp) igjen i hardt vær. Riksrevisjonen har gjennomgått beredskapssituasjonen i Norge, på bakgrunn av terrorangrepet 22. juli. Riksrevisjonen konkluderer med at beredskapen er så svekket at situasjonen er alvorlig.

Riksrevisor Per-Kristian Foss sier dette er den tyngste kritikken Riksrevisjonen har framført overfor et departement i hans tid. Han har derfor også reagert på at justisminister Anundsen i første omgang bagatelliserte kritikken. Anundsens tone i svarbrevet var «høy og mørk», sier Foss til Aftenposten. I tillegg velger Anundsen å legge skylden på den forrige regjeringens arbeid.

Akkurat som i saken om asylbarna sitter det langt inne for Anders Anundsen å innrømme feil. Han har lett for å legge skylden på andre. Da asylbarna ble sendt ut i ekspressfart var det politiets feil. Nå er det Jens Stoltenberg Anundsen peker på. Slikt tar seg dårlig ut når man har en av de viktigste politiske posisjonene her i landet.

Statsminister Erna Solberg (H) gjør klokt i å skifte ut Anundsen nå. Slitasjen på regjeringen blir for stor når problemsakene kommer så tett. Venstres Abid Raja har allerede bedt om ny høring. Det blir det neppe. Men regjeringen tåler ikke en ny kritikkrunde mot Anundsen fra Venstre og KrF. Anders Anundsen har blitt en for stor belastning på samarbeidet mellom de fire borgerlige partiene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.