Der henger han ut den 17 år gamle lederen av Grorud AUF, Anujanmanyang Kathir, som ble intervjuet av NRK valgnatta. Johnsen kommenterer slik: «Hææ? Seriøst? Er det 1. april eller er det slike folk Ap satser på fremover?».

En ting er hvis stortingsmann Johnsen hadde publisert en lenke til nrk.no, et redaktørstyrt medium, som gjorde det faktiske intervjuet med den unge AUF-eren. Men det fortoner seg annerledes og grovere når Frp-politikeren fra Ringsaker velger å dele en lenke fra det høyreekstreme nettstedet 24avisen. Dette er ett av en rekke norske nettsteder som etterligner språket og virkemidlene til nyhetsmediene, uten å forholde seg til de etiske reglene journalister forplikter seg til. Det er altså slett ingen avis i ordets rette forstand og har ingen navngitt eier/redaktør. Det ser man også i kommentarfeltet på nettstedet; der er det åpenbart fritt fram for hets, ren rasisme og hatefulle ytringer.

Dette avslører Tor Andre Johnsens åpenbare mangel på kildekritikk. Eventuelt også en bevisst strategi og ønske fra hans side om å trekke fram og nøre opp under nettopp de fremmedfiendtlige holdningene som finnes på slike nettsteder. På 24avisen.com kalles en politisk engasjert, mindreårig ungdom for «gal, tulling, svart klovn, dum, hjernedød innvandrer, ape, tomskalle, nisse, han har en medfødt feil, avskum, fjott, hjernevasket, dritt, dust, idiot, i nær slekt med gorilla, akkurat rista ned fra trærne, drittunge, har clowns syndrom, send han hjem, brun dumskalle …».

Det er dette Johnsen velger å viderebringe, og som han med rette får kritikk for. Vi må kunne forlange mer anstendighet, mer bevisst forhold til medier og «medier», og generelt voksen opptreden i sosiale medier. Man kan kalle det brungrumsete rasisme, og man i alle fall kalle det ren mobbing og trakassering. Uansett er det ikke en folkevalgt stortingsrepresentant verdig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.