Anne Enger har satt fart i sykehusdebatten. Den nye styrelederen for Sykehus Innlandet har allerede kuttet tida som skal brukes på utredninger kraftig. Nå kan vi få en beslutning om framtidig sykehusstruktur allerede før sommeren 2017. Det er en utvikling som den tidligere Senterparti-lederen fortjener all mulig ros for. I altfor stor grad har utredningstakten vært styrt av de kreftene som egentlig ikke ønsker forandring.

Men energiske Anne Enger stopper ikke der. Fredag tok hun alle på senga. På en konferanse i Oppland for ordførere og rådmenn erklærte hun at det nye hovedsykehuset bør ligge ved Mjøsbrua. Hun legger ikke skjul på at utspillet er et nytt forsøk på å få fart i prosessen. Og det er liten tvil om at når styrelederen i Sykehus Innlandet allerede før utredningsarbeidet er ferdig annonserer hvor sykehuset bør ligge, så får hun oppmerksomhet.

Anne Enger understreker at lokaliseringen av sykehuset til Mjøsbrua er hennes personlige synspunkt. En politiker med så lang erfaring som Anne Enger, vet nok godt at hun ikke kan operere med personlige synspunkter i en sak som denne. Vi velger å tro at styrelederen har tatt en kalkulert risiko, for å teste hvor stor motstanden er mot storsykehus ved Mjøsbrua. Viser det seg at en slik lokalisering er et godt kompromiss for mange nok, kan et av de vanskeligste spørsmålene være ryddet av veien.

Vi er mer bekymret når Anne Enger tenker høyt rundt hva det nye storsykehuset faktisk skal være. Løfter om at dagens sykehus fortsatt skal stå for et betydelig tjenestetilbud og en presisering av at «storsykehuset» ikke skal være et storsykehus, skaper forventninger ved alle de sykehusene som frykter for sin eksistens. Da har Anne Enger kanskje ikke egentlig tenkt å bygge noe reelt storsykehus for Innlandet? En desentralisert sykehusstruktur hvor mange av dagens enheter opprettholdes stemmer godt med tankegangen i Senterpartiet. Men det er ikke det Innlandet trenger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.