Partisekretær Raymond Johansen skal som kjent forsøke å fravriste de borgerlige makten i hovedstaden. Han stiller som byrådslederkandidat, og hans jobb er dermed ledig.

Nestleder Helga Pedersen har varslet at hun ikke tar gjenvalg. Skal vi tro oppslag i flere av riksavisene vil Ap komme til å utvide partiledelsen til to nestledere.

Hadia Tajik og Trond Giske nevnes hyppigst som aktuelle nestledere ifølge Dagbladet. Men Opplands Kjersti Stenseng er en av favorittene til jobben som partisekretær.

Hedmark Ap har lansert stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen som ny nestleder. Vi synes det er tid for en sterkere representasjon fra Innlandet i ledelsen av Arbeiderpartiet.

Det er lenge siden vår region hadde en markant posisjon i Ap-ledelsen. Det står ikke i forhold til den styrken Ap har i Hedmark og Oppland, og det gir seg også utslag i manglende politisk prioritering av våre to fylker.

Anette Trettebergstuen er etter vårt syn en utmerket kandidat til nestledervervet. Tross sin unge alder har hun rukket å få betydelig politisk erfaring. Hun er en modig politiker som har markert seg tydelig på arbeidslivsområdet, og dermed saker som har betydning for folk flest.

Hun er også talskvinne for lesbiske og homofile. Seksuell legning er i seg selv ikke noe fortrinn, men Ap trenger som alle andre partier ledere som bidrar til å åpne rommet og gi aksept for ulik seksuell legning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.