I en meningsmåling HA presenterer i dagens avis kommer det klart fram at Ringsaker-ordføreren nyter stor tillit også i nabokommunene Hamar, Løten og Stange. Vi har spurt velgerne hvem av dagens fire ordførere de ønsker som ordfører dersom Hedmarken blir en storkommune.

35,9 prosent foretrekker Steen, 9,5 prosent vil ha Aspeli, 11,8 prosent av de spurte kan tenke seg Nils Amund Røhne mens Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth ønskes av 5,2 prosent av de spurte.

Det mest oppsiktsvekkende med målingen er ikke Steens popularitet, men at Ringsaker-ordføreren scorer bedre i Hamar enn byens egen ordfører Morten Aspeli. 24,2 prosent av de spurte i Hamar vil ha Anita Ihle Steen som ordfører i en storkommune mens bare 17,5 prosent av hamarsingene mener Aspeli kan styre en storkommune.

Og ser vi bort fra velgere som svarer «vet ikke/ingen av dem» oppnår Steen 58 prosent oppslutning på Hedmarken. Det er overlegent og forteller alt om Ringsaker-ordførerens status og veldig mye om Aspeli svekkete popularitet. For Aspeli må målingen være en tankevekker inn i en spennende og hektisk valgkamp i Hamar. Målingen viser at velgere på Hedmarken legger merke til Ringsaker-ordførerens offensive politikk og ikke minst Steens evne til å «ta scenen» hvor det måtte være. Målingen viser at velgerne ønsker politiske ledere som tør å by på seg selv – også utenom politikken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.