Det er ikke hver dag politiets panserbil og 30 tungt bevæpnede polititjenestemenn settes inn mot MC-klubben, mens politihelikopteret svirrer over området. Bakgrunnen for aksjonen er at politiet mistenker Hells Angels for å ha en rekke våpendepoter. Et av dem befinner seg på en avsidesliggende eiendom på Hedmarken. Som Hamar Arbeiderblad skriver i dag, er det grunn til å tro at det dreier seg om et tosifret antall skytevåpen.

Det har lenge vært stille rundt huset til Hells Angels i Ringsaker. Etter at kommunestyret gjorde et mislykket forsøk på å kaste medlemmene av Hells Angels ut av klubblokalene, har aktiviteten tilsynelatende vært trappet ned. Hvis politiet kan bevise at våpendepotene er knyttet til Hells Angels, er det ingen grunn til å tro at den kriminelle virksomheten har avtatt.

Samfunnets avmakt overfor et kriminelt miljø er slående. Vi minner igjen om at dette handler om en MC-klubb som sto bak dødsbomben som sprengte hovedkvarteret til rivalen Bandidos i Drammen i lufta. Aksjonen krevde et menneskeliv, en tilfeldig forbipasserende kvinne. Hells Angels skylder Gjensidige 300 millioner kroner. Forsikringsselskapet står mer eller mindre maktesløst, men skal ifølge NRK ha fått inn to millioner kroner de siste årene.

Det har stor betydning å holde grupper som Hells Angels under oppsikt. Politiet hevder at dette handler om organisert kriminalitet, og at ran og innbrudd ofte kan spores tilbake til slike miljøer. Lar vi dem være i fred vil den kriminelle virksomheten fortsette. Politikerne i Ringsaker måtte gi tapt. Det kan ikke politiet gjøre. Hvis det er riktig at våpendepotet på Hedmarken er et av mange rundt om i Norge, er det all grunn til å gå til aksjon mot Hells Angels. Vi kan fortsatt håpe at politikerne i Ringsaker vil finne en måte å kaste klubben ut av sitt oppholdssted på Bergshøgda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00