Det er ikke hver dag politiets panserbil og 30 tungt bevæpnede polititjenestemenn settes inn mot MC-klubben, mens politihelikopteret svirrer over området. Bakgrunnen for aksjonen er at politiet mistenker Hells Angels for å ha en rekke våpendepoter. Et av dem befinner seg på en avsidesliggende eiendom på Hedmarken. Som Hamar Arbeiderblad skriver i dag, er det grunn til å tro at det dreier seg om et tosifret antall skytevåpen.

Det har lenge vært stille rundt huset til Hells Angels i Ringsaker. Etter at kommunestyret gjorde et mislykket forsøk på å kaste medlemmene av Hells Angels ut av klubblokalene, har aktiviteten tilsynelatende vært trappet ned. Hvis politiet kan bevise at våpendepotene er knyttet til Hells Angels, er det ingen grunn til å tro at den kriminelle virksomheten har avtatt.

Samfunnets avmakt overfor et kriminelt miljø er slående. Vi minner igjen om at dette handler om en MC-klubb som sto bak dødsbomben som sprengte hovedkvarteret til rivalen Bandidos i Drammen i lufta. Aksjonen krevde et menneskeliv, en tilfeldig forbipasserende kvinne. Hells Angels skylder Gjensidige 300 millioner kroner. Forsikringsselskapet står mer eller mindre maktesløst, men skal ifølge NRK ha fått inn to millioner kroner de siste årene.

Det har stor betydning å holde grupper som Hells Angels under oppsikt. Politiet hevder at dette handler om organisert kriminalitet, og at ran og innbrudd ofte kan spores tilbake til slike miljøer. Lar vi dem være i fred vil den kriminelle virksomheten fortsette. Politikerne i Ringsaker måtte gi tapt. Det kan ikke politiet gjøre. Hvis det er riktig at våpendepotet på Hedmarken er et av mange rundt om i Norge, er det all grunn til å gå til aksjon mot Hells Angels. Vi kan fortsatt håpe at politikerne i Ringsaker vil finne en måte å kaste klubben ut av sitt oppholdssted på Bergshøgda.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.