Noen vil kanskje si at vi er i overkant kritiske til det som kan se ut som uskyldig moro. Elevene er definitivt ikke enige i vår beskrivelse av kåringene som ekskluderende og kroppsfikserte. I deres øyne er dette positivt, og ikke egnet til å henge ut noen. Det har vi forståelse for. Å kåre klassens mest populære gutt og jente er ikke noe nytt, det har pågått i årtier.

Når vil likevel synes det er bra at foreldre og skoleledelse tar tak i dette, er det fordi den digitale revolusjonen og sosiale medier har endret hele samfunnet vårt dramatisk.

Den siste tida har vi også hatt flere oppslag om hvordan ungdom mobbes på blant annet sosiale medier. Noen av dem tar livet av seg.

Undersøkelser viser at mobbing på skolene er et stort nasjonalt problem. Det er også en helt annen kroppsfiksering blant ungdom enn det var for noen tiår siden.

Ungdom forteller at kravet om å se perfekt ut er massivt, og krevende å leve opp til. I et samfunn hvor ungdom hele tiden rangeres etter utseende og popularitet, er det grunn til å spørre om en kåring av «årets babe» er et godt tiltak for å skape et bedre elevmiljø.

Det er noen som aldri er vinnere i slike kåringer. Viktigere enn å finne «en fin og flott jente som er snill mot alle og har en positiv innstilling til alt» er det å skape stort rom for alle de ulike personlighetene som finnes i et skolemiljø.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00