Dette gleder mitt grønne hjerte å se at Rasmus Hansson en av våre talspersoner i Miljøpartiet de Grønne som har blitt kåret til en av de 100 ledende globale tenkere i 2016.

Det er tidsskriftet Foreign Policy Magazine som står bak rangeringen som de kaller «The leading global thinkers of 2016».

Hansson er plukket ut som en av 15 i kategorien beslutningstakere.

Listeplassen begrunnes blant annet med Hanssons gjennomslag for at Statens pensjonsfond utland – også kalt oljefondet – i 2015 trakk seg ut av kull, samt for at regjeringen i sommer fastslo at Norge skal bli karbonnøytralt innen 2030.

Dette må vel være godt nytt for kloden og neste års valg, at vi som grønne kan fronte med en talsperson som tør å tenke annerledes og sette klima og miljø virkelig på agendaen.

Som del av en global grønn bevelgelse, gratulerer jeg Rasmus og samtlige grønne partikollegaer i Miljøpartiet, European green Party og Global Green.

Sammen er vi sterke, sammen kan vi gjøre store forskjeller i det som betyr mest for oss grønne politikkere i politikken, klima og miljø.

Gruppeleder Ringsaker MDG

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.