Ringsaker formannskap øker rådmannens lønn med 105.000 kroner. Økningen er mer en halvparten av hva en minstepensjonist får. Det særdeles dårlige argumentet for lønnsøkningen var at vår rådmann ikke skal ha en lønn i bunnsjiktet lokalt.

Nå hadde man kanskje trodd at våre ellers så nøkterne politikere ville gått i spissen for å moderere lønningene til kommunens toppledelse da lønnen til både ordførere og rådmenn i små og store kommuner nå nærmer seg statsministerlønn.

Nå justeres andre lønninger og honorarer både til ordfører og politikere ofte etter rådmannens lønn så regningen vil nok bli langt høyere enn det gis inntrykk av. Sånn sett så stemmer politikerne for sin egen lønnsøkning når de stemmer for rådmannens lønn. Slik blir lønnsveksten i kommunen selvdrivende.

At en årslønn på 1.150.000 kroner skal være i bunnsjiktet vil nok for mange virke både kvalmende og provoserende. Men det er godt å se at politikerne i Ringsaker mener vi har en så god økonomi at vi kan prioritere de påståtte lavtlønnede kommunetoppene. Så får vi heller vente med å øke lønningene til de virkelige lavtlønnede og utsette viktige kommunale oppgaver ellers.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.