Ved å vedta tilbakevirkendekraft for kompetansekrav for lærere har regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre nok en gang lagt seg ut med lærerne. Jeg beklager at Arbeiderpartiet også har valgt å stille seg slik. I den anledning synes jeg det passer å skrive om et velkjent sitat til: Lærere, tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør.

I månedsvis har tusenvis av lærere protestert etter at et flertall bestående av Høyre, Frp, Venstre og Arbeiderpartiet vedtok at alle lærere skal ha et visst antall studiepoeng for å være kvalifisert til å undervise i norsk, matematikk eller engelsk. Kravet er gitt tilbakevirkende kraft uavhengig av hvor lenge de har undervist i skolen. Det manglet ikke på advarsler før loven ble vedtatt i fjor, men Senterpartiet var det eneste partiet som stemte i mot. Siden da har vi sammen med lærerne forsøkt å endre vedtaket, dessverre uten å lykkes.

Vedtaket nå viser tydelig at Høyre, FrP, Venstre og Arbeiderpartiet ikke har tatt innover seg hvordan vedtaket de var sammen om i juni i fjor kom til å slå ut. Det er urovekkende, men det er jo tross alt over et helt år til neste stortingsvalg, og lærere er kjent for å ha store hjerter. Likevel: lærere, tilgi dem ikke, for de vet hva de gjør!

saksordfører for saken om kompetansekrav Sp

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.