Skoleklokka ringer for siste gang og alle tror de er ferdig for i dag, men der tar de feil. Hver ettermiddag sitter flere elever med lekser i flere timer.

Les også Lekser på ett sted

Når elever kommer hjem skal de være ferdig for dagen, men da venter nye oppgaver og timer med lekser. Vi går på skolen 28 timer i uka, 190 dager i året. Lekser er grunnen til at mange elever dropper ut av videregående og ikke fullfører.

Lekser er bare repetering av det elevene hadde på skolen dagen før. Det er også noen elever som ikke får nok hjelp av foreldrene hjemme. Grunnen er at mange foreldre jobber til sent på kvelden eller jobber på sykehus. Alle lærere bruker fire til fem år på å utdanne seg som lærer, men mange foreldre har ikke den utdanninga til å hjelpe barnet med lekser hjemme.

Det er urettferdig at mange elever ikke får gjort leksene sine fordi de ikke har noen til å hjelpe dem hjemme. Noen sitter med lekser i 25 minutter mens andre sitter i flere timer, eller gjør dem på skolen for å bli ferdig. Lekser skaper press og stress hos mange elever fordi noen lærere gir altfor mye lekser til elevene.

Lekser tar dessverre for noen mye tid av fritiden til elevene. På videregående kan masse stress og press føre til at man dropper ut av skolen og ikke fullfører.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00