«Vi skal knuse de jævla sosialistene». Jeg kan ikke dy meg for å ta fram ovennevnte utsagn og tygge videre på dette med tanke på det som skjer og har skjedd med besøket fra Kina og statsbudsjettet.

I utsagnet, «de jævla sosialistene», skulle det i min enfoldighet tro at kommunismen også hører hjemme der. Og da lurer jeg på hvordan høyreregjeringen, spesielt med Fremskrittspartiet, kunne legge ut rød løper for Kina og omfavne dem, et land der det ikke er ytringsfrihet og dissidenter settes i fengsel. I tillegg skal Kina ha religionsfrihet, men, likevel kaster medlemmer av ikke-offisielle kirker, hundretusener, også i fengsel.

Vel er statsministeren en pragmatiker av rang, der hennes mål kanskje er å skape en sterk næringspolitikk og god økonomi for Norge, etter Høyres prinsipper. Men, her må hun og regjeringen ha brutt moralske prinsipper, både dobbelt- og tredobbelt?

Vi skal ikke dømme, men hvorfor gjør regjeringen egentlig dette? Er det guden Mammon som styrer landets myndigheter?

I tillegg til dette, har vi den famøse fadesen av justisminister Kallmyr i friskt minne, nedleggelsen av kransen ved bautaen på Jørstadmoen på Frigjøringsdagen 8. mai. Her kolliderer dette voldsomt med omfavnelsen av en av verdens største kommunistland.

I Granavolden-plattformen har jo regjeringen lovet å føre en verdiforankret utenrikspolitikk med menneskerettigheter i fokus (sitert etter VG), men, bryter allerede nå den politikken og danser etter Kina.

Egentlig flaut, når de skal være representanter for Norge, et land som setter ytringsfriheten høyest.

Hvorfor kan ikke Erna Solberg ærlig si hva hun egentlig mener? Det begynner å bli panisk i dette politiske arbeidet.

Når det gjelder statsbudsjettet, revidert og tilføyd nye midler fra oljefondet, ser vi at det ikke er for de svakeste i samfunnet. Ulikheten vil bli større, dessverre, selv om det store flertallet nok vil få beholde sin gode levestandard.

Men, følge opp rettighetene til de svakeste, der gjør hun for lite eller ingenting. Diskriminering, vil jeg kalle det. Dette burde sette henne i miskreditt .

Spørsmålet mitt i min enfoldighet igjen til slutt blir: «Hva galt er det med sosialdemokratiske verdier?»

Og til syvende og sist, velgerne må vel også trekke på sine veksler i det som skjer i vårt samfunn i dag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.