«Vi skal knuse de jævla sosialistene». Jeg kan ikke dy meg for å ta fram ovennevnte utsagn og tygge videre på dette med tanke på det som skjer og har skjedd med besøket fra Kina og statsbudsjettet.

I utsagnet, «de jævla sosialistene», skulle det i min enfoldighet tro at kommunismen også hører hjemme der. Og da lurer jeg på hvordan høyreregjeringen, spesielt med Fremskrittspartiet, kunne legge ut rød løper for Kina og omfavne dem, et land der det ikke er ytringsfrihet og dissidenter settes i fengsel. I tillegg skal Kina ha religionsfrihet, men, likevel kaster medlemmer av ikke-offisielle kirker, hundretusener, også i fengsel.

Vel er statsministeren en pragmatiker av rang, der hennes mål kanskje er å skape en sterk næringspolitikk og god økonomi for Norge, etter Høyres prinsipper. Men, her må hun og regjeringen ha brutt moralske prinsipper, både dobbelt- og tredobbelt?

Vi skal ikke dømme, men hvorfor gjør regjeringen egentlig dette? Er det guden Mammon som styrer landets myndigheter?

I tillegg til dette, har vi den famøse fadesen av justisminister Kallmyr i friskt minne, nedleggelsen av kransen ved bautaen på Jørstadmoen på Frigjøringsdagen 8. mai. Her kolliderer dette voldsomt med omfavnelsen av en av verdens største kommunistland.

I Granavolden-plattformen har jo regjeringen lovet å føre en verdiforankret utenrikspolitikk med menneskerettigheter i fokus (sitert etter VG), men, bryter allerede nå den politikken og danser etter Kina.

Egentlig flaut, når de skal være representanter for Norge, et land som setter ytringsfriheten høyest.

Hvorfor kan ikke Erna Solberg ærlig si hva hun egentlig mener? Det begynner å bli panisk i dette politiske arbeidet.

Når det gjelder statsbudsjettet, revidert og tilføyd nye midler fra oljefondet, ser vi at det ikke er for de svakeste i samfunnet. Ulikheten vil bli større, dessverre, selv om det store flertallet nok vil få beholde sin gode levestandard.

Men, følge opp rettighetene til de svakeste, der gjør hun for lite eller ingenting. Diskriminering, vil jeg kalle det. Dette burde sette henne i miskreditt .

Spørsmålet mitt i min enfoldighet igjen til slutt blir: «Hva galt er det med sosialdemokratiske verdier?»

Og til syvende og sist, velgerne må vel også trekke på sine veksler i det som skjer i vårt samfunn i dag.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00