Valget er over med vinnere og tapere. Min analyse er at sperregrensen bør heves. I Hedmark var det sju partier for spesielt interesserte, som var milevis fra å få noen mandater, og flere er visst på gang, ifølge medieoppslag.

Noe som etter min mening er med på å ødelegge det norske valgsystemet. Det burde være takhøyde i de eksisterende store partier for alle. Men dessverre er det altfor mange som trolig kun er ute etter personlige gevinster, og som trolig tror de er unike mennesker som ikke klarer å innrette seg. De burde heller trekke seg fra den politiske hverdagen.

Ellers blir Ap straffet av velgerne for sine «løgner», ensretting og tåkete politikk, med uklare meninger som skifter etter hvilken vei vinden blåser.

De blå partiene blir også straffet av velgerne, trolig for delvis «ikke oppfylte» lovnader og sine «kamelmiddager».

I Hedmark er det vel egentlig kun Sp som bør få godkjent karakter, for sin klare holdning til distriktspolitikken og sin holdning til ulvepolitikken.

De politiske partiene burde, etter min mening, forsøke å samle seg mer om Hedmarks politikken, og komme seg ned fra sin høye hest, og jobbe for kommunikasjon, helse og omsorg, turisme, fritid, skole og innse at vi er et utkantdistrikt, hvor det må jobbes på tvers av politiske grenser, og ikke være låst i ideologiske partiprinsipper.

La oss samles om Hedmark, og ikke konsentrere oss om medias og journalistenes ensretting, uthenging av politiske motstandere og deres sensasjonssvartmaling, som bare skaper konflikter og steile fronter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.