Vi har det godt, stort sett, men mange klager på små ting. Derimot er det heller sjelden å høre klager fra dem som har grunn til å vise sin misnøye. Jeg bruker det på meg selv med mine små problemer. «Det kunne vært verre». Det hjelper som regel. Det er faktisk en ganske bra metode en kan bruke overfor venner og kjente, som klager over bagateller.

En metode som alle innvandrerhatere bør si til seg selv. «Det kunne ha vært meg eller mine nærmeste», som hadde vært nødt til å forlate sine hjem og små eiendeler, i håp, om å overleve og få seg en jobb en kan leve av.

Da ville vi se på migranter, flyktninger, romfolket m.fl. med nye øyne og sinn. Prøve å sette seg inn i deres situasjon. Vesten har både et ansvar, god råd og plass. Er det hjerterom, er det husrom.

Angela Merkel er dessverre av de få som fortsatt føler et ansvar.Lykke til, det koster ikke noe å prøve.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.