Thomas Cottis skriver på vegne av Naturvernforbundet at skyting av etablerte ulveflokker i og utenfor ulvesonen innebærer at «antall ulv i Norge kommer under et allerede lavt bestandsmål».

Det er tid for oppgjør mot den svindelen vedrørende bestandsmål for «norske» rovdyr og den måten som miljøvernorganisasjonene fremdeles forsvarer den på. En utdatert fortolkning av Bernkonvensjonen er en viktig forutsetning for argumentasjonen. Det er beklagelig at norske myndigheter unnlater å ta et oppgjør med miljøbyråkratenes lureri og egen naivitet om dette.

Men nå er det altså de såkalte NGO-ene det gjelder: Non Governmental Organisations, dvs private offentlige organisasjoner som har blitt tillagt makt og myndighet som om de hadde myndighetsstatus. Det gir dem statlig støtte i et omfang som gjør det mulig å bygge opp store sekretariater av talsmenn og «fagpersoner». Disse apparatene blir nå brukt til å sette kjepper i hjulene for de små forsøk som tross alt blir gjort på å reversere tullskapen. Fortolkning av forskningsresultater til egen fordel blir flittig brukt.

Og så var det Bernkonvensjonen. Fra ratifiseringen i 1986 til parlamentarisk underkastelse i juni 1997 hevdet NGO-ene og deres statstilsatte støttespillere at Norge var forpliktet til å bygge opp egne levedyktige bestander av store rovdyr. I fire år var norsk rovviltforvaltning penset inn på denne kursen uten at noe bestandsmål ble satt. Så ble tapstallene på utmarksbeitet tidoblet, mens det etter forutsetningen skulle ha gått ned.

I 2001 ble det gjort helomvending i teorien. Da ble ikke bare de forannevnte «forpliktelsene» omdefinert. Det ble framstilt som om den nye definisjonen alltid hadde vært lagt til grunn av norske myndigheter! Det foregikk i all stillhet, noe en servil og lite informert presse bidro til. Nesten umerkelig ble det gamle bestandsbegrepet videreført med den betydning det fikk for fastsetting av bestandsmål. Og nasjonale rødlister brukes fremdeles aktivt for å fremme forestillingen om en truet ulvebestand.

Jeg synes det er frekt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.