Sjelden eller aldri har vi vel her i landet vært så opptatt av å verne om miljøet og det biologiske mangfoldet som nå. Men når det gjelder ulven i norsk natur, så kortslutter dette engasjementet. Da er plutselig all tankegang om miljø og biologisk mangfold i naturen forsvunnet. Ulven skal helst utryddes fra Norges natur, mener mange, anført av bøndene.

Jeg mener at ulv som av mer eller mindre uforklarlige årsaker har mistet sin naturlige skyhet for mennesker, må skytes. Dette synes å ha vært tilfelle for dyra i Slettås-flokken i Trysil. Men hatet mot ulven i norsk natur går jo mye dypere. De mange som vil demonstrere mot myndighetenes rovviltpolitikk, vil jo helst utrydde ulven.

Ulv har vært en del av norsk fauna og øko-system i uminnelige tider. Så utryddet vi den i en periode, men skjønte etter hvert at det var feil. Vi fredet ulven, slik at den kunne komme tilbake i norsk natur og spille den rollen i øko-systemet den alltid har gjort.

Så har pendelen svingt igjen, anført av rovdyrhaterne i Senterpartiet og bøndene. Og flere andre partier henger seg på. De er redde for konkurransen fra Senterpartiet, eller vil holde seg inne med bøndene. Hvis noe er populisme, så er det vel dette.

Jeg sliter med å se evnen og viljen til konsekvenstankegang i forhold til miljøengasjementet som ellers gjennomsyrer det meste av det politikerne driver på med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.