UlvestamIngjerd Schou og Pål Jonson har teke opp samarbeid med Sverige om dette og held fast at Norge, Sverige utgjer eit område med felles ulvestamme. Dette er det første som er ein realitet med mange tusen år som har skapt landa som blir kalt Skandinavia. Derfor også Skandulv.

For det andre seier dei det er gode grunnar for å sjå på ulvejakta. Som tredje punkt tek dei fram lokal innflytelse og denne skal innverka på «viltvårds delegationer» og rovviltnemnder. Dette er tankar i positiv retning, men det er grunn til å nemna at Sverige i 2017 planar å lage ei lisensjakt på ulv som skulle redusera ulvestammen med 50 prosent, det vil seia at det kunne fellast 150 dyr av ein bestand på 300 dyr.

Da dette vart kjend vakna EU-kommisjonen og truga med å taka Sveige til EU-domstolen, og Sverige tok seg i det og reduserte talet til 30 dyr. Sverige er ikkje ein sjølvstendig stat lenger, dessverre. Her i landet har me bare «ein fot innafor» EU-regimet og det held vel lenge. Gong på gong har tanken om innhegn av ulv vore framboren, det har ikkje kome til øyro åt ulvevennar.

Slik syns det som å tala for dauve øyro, men modellen Langedrag er intakt, og gjev ulven det beste vern, og det finaste skue for dei som vil sjå desse dyra. På bakgrunn av dette helsar eg utspelet desse to kom med som dagsaktuelle og framtidsretta tankar og melder med frå om at dette må på dagsorden i komande drøftingar, slik at ein kan finna fram til betre løysingar. Dei store tapa av sau, reinsdyr og andre artar er ei direkte landeplage, og slik vil me ikkje ha det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.