I hvert fall gir det gode assossiasjoner rundt en vedvarende byggepolemikk. Asle Berteig, med ballast fra Ringsaker Ap på sin CV, ble til valgt av kultursjef i Ringsaker. Han er blitt en svært dyktig leder av kommunens kulturaktiviteter, som også vet å profilere sin tilstedeværelse på en fordelaktig måte.

HAs iherdige journalister har holdt allmennheten godt oppdatert om subtil privat tilrettelegging, tilpasset utbygger. Langt utover kommunal praksis av lov og rett, i et vernet strandområde.

LES OGSÅ: Asle Berteig involvert i ny byggekonflikt på Jessnesstranda

Det ble en voldsom politisk huskestue når eiere av privat eiendom mot Næra friserte denne og ble hudflettet av kommune og fylke. Det ble bøter og rivningskrav mot ønsket om en bedre utnyttelse av privat grunn mot stranden av Næra, gjort til almen utnyttelse. For ikke å snakke om den opphausede huskestuen rundt en utedass på hedmarksvidda. Som et lite apropos til Jessneskarusellen.

Berteig har nå anmeldt naboen for «ulovlig» oppsatt hagestue. Poserende på en husbåt, fortøyd til en kontroversiell privat brygge, redegjør han for HA. Som med hele første samt 2 påfølgende sider informert sine lesere om den grove ulovlighet som er utført av naboen.

Muligens dette redigerte spillet er forankret i Alf Prøysens episke sang om Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Kultursjefen identifiserer seg selv sterkt i Prøysens ettermæle som Ringsakers store kulturikon. I ettertid handler jo alt om historie og kultur. Skulle ikke forundre om den eminente Geir Lystrup skriver lektyren og tonsetter en oppdatert utgave av Prøysens episke vise..

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.