Et enstemmig formannskap har vedtatt å legge Rådmannens forslag ut på høring. Rådmannen hadde en god og grundig gjennomgang med begrunnelser og presiseringer i forkant av debatt/vedtak.

Det er imidlertid meget viktig å understreke at et vedtak om å legge en plan ut på høring ikke er en blanko-fullmakt til gjennomføring.

Som jeg presiserte under debatten spenner høringsdokumentet meget bredt, og har ikke mangel på kontroversielle forslag til arealbruk. Høringen vil trigge bifall og motstand, innsigelser og signaler om «grønt lys».

Særlig forslagene som i sum gir en omdisponering av 695 dekar dyrket mark vil skape debatt og neppe overleve det endelige vedtaket.

BBL er for en streng jordvernpolitikk og kommer sannsynligvis til å stemme mot/komme med endringsforslag på dette området, noe jeg tydelig signaliserte under debatten.

Når BBL gikk for å legge forslaget ut på høring slik det ble framlagt (noe alle partier gjorde), er det for å få fram flest mulig synspunkter og meninger under høringsrunden. Dette er medvirkning og demokrati i praksis. Politikerne og administrasjonen sitter ikke på fasiten, vi trenger innspill og korreksjoner.

Derfor er det viktig at alle etater, lag, foreninger, interessegrupper og enkeltpersoner kjenner sin besøkelsestid og benytter høringsrunden for det den er verdt. Det vil bidra til å gi oss et godt beslutningsgrunnlag.

Skulle vi som politikere ha detaljbehandlet planen på dette tidspunktet, og kun lagt fram det som det ville ha vært flertall for, ville det ikke blitt en reell høring.

Kommunestyrerepresentant

1. vara til Formannskapet (BBL)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.