Norge styres av en blåblå regjering. Høyre og Fremskrittspartiet har hatt makta i snart to år. Fellesskapsløsningene, velferdsordningene og arbeidslivet er under press. Med flere rødgrønne kommuner etter valget kan vi stoppe den negative utviklinga.

Regjeringa har bestemt at det skal bli lettere å ansette folk i midlertidige stillinger. Denne regjeringa har også bestemt at flest mulig kommuner skal slå seg sammen, uten å vite om det er best og uten å spørre innbyggerne. Du kan stoppe disse sakene ved å stemme på partier i din kommune som vil satse på hele og faste stillinger og som vil ha folkeavstemning om kommunesammenslåing. Bruker du stemmeretten får du være med å bestemme.

God økonomi er avgjørende for at kommunene kan tilby innbyggerne gode og nødvendige velferdstjenester. Hvis du synes at eldre hjelpetrengende fortjener bedre pleie og omsorg, må kommunen ha økonomi til å ansette nok helsepersonell på sykehjemmet og i hjemmetjenesten. Hvis du synes at kommunene skal sørge for bedre oppvekstvilkår for barna dine, må kommunen ha god nok økonomi til å bygge og vedlikeholde skoler, barnehager, kulturhus og idrettsanlegg. For at din kommune skal bli best mulig, må du stemme på partier som sørger for at kommunene ikke sultefores.

En klok ordfører har sagt at det ikke er hunden, men kommunen som er menneskets beste venn. De beste velferdstjenestene får vi dersom kommunene driver dem sjøl og ikke setter dem ut på anbud. Det er både billigst, best og mest effektivt.

Vi mener også at det er tryggest, både for innbyggere og ansatte i kommunene. Innbyggerne kan være sikre på at skattepengene deres brukes til bedre velferd og ikke går til de store, kommersielle selskapene som skal tjene penger på barnehager og sykehjem, barnevernstjenester og søppeltømming.

Allerede fra 1. juli kan du forhåndsstemme. Det er viktig at du bruker stemmeretten, fordi kommune- og fylkestingsvalget handler om din kommune, din hverdag og ditt arbeidsliv.

Fagforbundet oppfordrer deg til å stemme på politikere som vil ha det du mener er en god kommune og et trygt arbeidsliv.

Fylkesleder Fagforbundet Hedmark

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.