Svein Skavang Graadal synes jeg uttrykker meg uklart om Klukhagans framtid. Det overrasker meg litt, men jeg får forsøke en gang til. Hvis Graadal for sikkerhets skyld også pusser brillene, så blir det forhåpentlig forståelig.

Kommunestyremøtet 19. desember i fjor vedtok enstemmig at:

- Olav Trygvasonsgate skal være den sørlige grensen for Klukhagan (ingen bygging mot sør slik Graadal antyder)

- Det skal gjennomføres samtaler med grunneier og statlige myndigheter (Miljødirektoratet) med tanke på å få regulert Klukhagan som friluftslivsområde (i dag er det regulert som skog)

- Det skal etableres en grønn korridor fra Ankerskogen gjennom Klukhagan og opp til Furuberget/Frøbergsberget

- Klukhagan og nåværende flyplassområde skal reguleres som ett område «for å sikre et større sammenhengende friluftsområde» som det heter i vedtaket

- Klukhagan som friområde skal med andre ord utvides og skogen tas vare på.

Bruken av området Stafsberg/Klukhagan er vedtatt i Hamars kommuneplan. Kommuneplanen er overordnet og grovmasket. Hvordan området i detalj skal benyttes bestemmes i en reguleringsplan. I arbeidet med reguleringsplan er en god dialog med beboere, interessegrupper og andre viktig for et godt sluttresultat. I Kommuneplanen antydes det for eksempel to mulige plasseringer av en gravlund. Det blir garantert ikke to gravlunder, det blir i høyden én, kanskje ingen. Det vil reguleringsplanen bestemme, og den vil folk som sagt bli invitert til dialog om.

Hvis Graadal synes det høres ullent ut så er det rett og slett fordi vi ikke tar avgjørelser over hodet på folk. I Hamar bygger planarbeid på medvirkning.

ordfører i Hamar (BBL)

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.