Jeg er en av mange som kobler av med spaserturer i Klukhagan og har fulgt med i diskusjonen i forbindelse med BoligPartners innspill til kommuneplanen med «skånsom utnyttelse og utvikling av randsonen» og tilbudet om «å videreutvikle rekreasjonsområdet i samråd med brukernes innspill».

Det som gir meg angst er ikke bare forslaget om boliger langs Olav Trygvassonsgate som gjerne er første og avgjørende skritt i retning videre utbygging, men forslagene om å «åpne opp inngangen til skogen via godt synlige inngangsstier, oppgraderte turstier og skiløype om vinteren, bålplasser, gapahuk, hinderløyper for barn og familier».

For et år siden hadde jeg et innlegg i HA om Ankerskogen som i min barndom lignet Klukhagan med buskas, tjern, myrer, stier, trær som hadde falt, blomsterenger, bærtuer, fuglekvitter og tett skog som inviterte til lek og moro. Det som den gang var smale stier og skiløyper er nå utvidet til brede veier på kryss og tvers. Skogen er tynnet ut, og den er gjennomhullet av åpne plasser for frisbee-golf. Skogen er ikke lenger noen skog i vanlig forstand men har blitt til en idrettspark på godt og vondt.

BoligPartners forslag inviterer til en lignende utvikling i Klukhagan, og det ønsker vi ikke. Vi vil fortsatt ha nesten usynlige innganger slik det er i dag, smale stier i stedet for veier, litt skummel og tett skog der man kanskje kan møte en elg, og de bålplasser, gapahuker og hinderløyper det er behov for klarer nok barna å få til selv.

Mitt råd er: Hold fingrene fra fatet!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.