En skal høre mye før øra detter av. I går var det Vabo som har ledet regjeringens ekspertutvalg som i Klassekampen sa at med større kommuner, ble det flere « flinke» kommunepolitikere. I rekken av stadig nye begrunnelser for kommunereform, er dette den rareste og mest nedlatende.

Demokrati handler om folkestyre og representativitet og folkevett, ikke om studiepoeng og spisse albuer, snarere tvert imot. Det er engasjement, ansvarsfølelse og at flest mulig skal komme til ordet som er viktig.

Det oser av manglende respekt for at vanlige mennesker skal delta på like fot i lokaldemokratiet å si at i større kommuner blir det mere gjevt å bli med og da faller de «dumme» fra i kampen om plassene. Å gjøre lokaldemokrati til elitetenking er ikke en løsningen. Jeg håper inderlig dette var et glipp. Hvis dette er regjeringens syn må statsråden avklare. Da er dette det motsatte av en demokratireform.

Hele reformen blir mer og mer rar, bærer mer og mer preg av et rent høyreorientert eliteprosjekt, der alt stort er bra, alt lite er dårlig, der makt skal samles på færre hender og pengene fordeles skeivere.

Stortingsrepresentant SV

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.