Vi har klarsynte og framsynte fylkesmenn. Med utgangspunkt i en artikkel i Østlendingen 9. mai i år hvor det refereres uttalelser om framtidas sykehusstruktur fra våre fylkesmenn, Christel Kvam og Sigbjørn Johnsen, er det betryggende og ikke minst bekreftende å lese at våre fylkesmenn i Innlandet vil oss det beste, er opptatt av vårt ve og vel og at de ønsker at pasienten settes i fokus. Vi er takknemlige for klar tale fra våre embetsmenn og for at begge vil stå på for Innlandets beste.

I den artikkelen vi henviser til, står det at fylkesmennene i Hedmark og Oppland er skjønt enige om at alle krefter må settes inn for å få et felles hovedsykehus for Innlandet. Et nytt og komplett sykehus blir noe helt annet enn det vi allerede har. Det blir noe mye mer. Det blir et avansert sykehus med moderne kirurgi, spennende forskning og nye fagmiljøer.

Og det poengteres i artikkelen at Opplands fylkemann, Christel Kvam, ikke er bekymret for at det skal gå ut over liv og helse dersom sykehuset blir liggende halvannen kilometer fra Mjøsbrua. Men frykten er reell hvis det ikke blir enighet om et Hovedsykehus i Innlandet. Sigbjørn Johnsen er krystallklar på at hvis ikke Innlandet samler seg og vil kjempe sammen, vil mulighetene forsvinne. Han minner om den forventede befolkningsøkningen i Oslo og Akershus og at plassen i sykehuskøa fort kan glippe. Og Sigbjørn Johnsen feier all tvil og usikkerhet til side når han sier at det er på tide at vi begynner å diskutere hva dette er og ikke alt mulig annet.

Vi i Folkebevegelsen for et komplett sykehus takker for støttende, klar og utvetydig tale! Det er ingen tvil: Våre fylkesmenn ivaretar sine embeter slik de skal: De setter pasienten i fokus.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.