Leste med interesse intervju med hockeystjernen Pål Johnsen i HA 11. april. Et flott intervju med en voksen gutt i et miljø som ga meg mange gleder som lektor ved både Ajer videregående skole og Hamar Katedralskole. De var ærlige flertallet disse gutta fra hockey miljøet og visste de måtte prestere før de mottok belønningen med en rettferdig karakter. De var realistiske.

I en av deres mange storhetstider i norsk hockey, ba de meg også om sommertrening med tennis i juni. De hadde oppdaget at slik drev ofte de store hockeygutta i Sverige. Det var morsom å samle dem på Riisebanen og i parken ved CC. 99 prosent av dem var balltalenter med gode ben. Da jeg roet ned som tennistrener rundt 1990 litt eldre enn Pål Johnsen er nå, forsvant mange til golfbanen.

Men jeg møtte dem i valgfag ballspillet jeg lagde etter 1990 på Ajer videregående skole med fotball, innebandy, basket, tennis, badminton og squash. Der var de like superpositive og bidro til å gjøre valgfaget til stor glede for mange. Av den grunn fikk de iblant dispensasjon til å bruke timene til hockey nede i ishallen. På tilsvarende måte som Irene Dalby og andre fikk ta avstikkere til svømmehallen. Jeg vil takke typer som Kent Inge, Teddy, Adrian S og andre fra hockeymiljøet gjennom mange år pluss Petter V fra fotball for å gjøre mitt liv som lærer til en drøm i blant.

Jeg synes Pål J. bør gjøre som Petter V. og andre. Få kjøpt deg en tennisracket og bruk Ankerskogen til både utfolde deg i tennis med etterfølgende bading og styrketrening. Da vil du holde deg i form også når motbakkene setter inn etter at du er blitt 50 år. Å gå rundt mellom disse golfhullene har ikke jeg engang i en alder av 70 år begynt med ennå. Men jeg vil vurdere det om jeg blir 80 år engang. Det blir for lite løping og bevegelse med golf for spreke hockey- og fotballspillere rundt 40 år.

Det gleder meg voldsomt at Storhamar-gutta var best da det nesten gjaldt som mest i Stavanger forleden- 3-0. «Amatørene» kan slå proffene. Pål J. er jo rørlegger også.

tidligere lektor Hamar Katedralskole

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.