I 1615 reiste Galilei til Roma og viste sine kikkerter for paven, som hørte velvillig på ham, men overlot saken til et kirkeråd. Rådet uttalte i 1616 at læren om jordens bevegelse var absurd og delvis kjettersk.

Jeg kom til å tenke på denne saken da jeg leste at Busterud ikke ville kaste kortene før gravemaskinene sto på Mjøsbrua. Striden den gang handlet ikke om jorda var flat eller rund, har jeg forstått, men hvorvidt jorda eller sola var sentrum i universet. Vi vet jo at det er en liten gjeng som fortsatt mener at jorda er flat, men at det overveiende flertall av verdens befolkning er innforstått med realitetene.

Hovedsykehusets geografiske beliggenhet er ugjendrivelig avklart, og gravemaskinene vil garantert dukke opp der det faktisk skal graves. Så er det selvsagt slik at det er fullt lovlig å være uenig i en slik beslutning, men det er på grensa til ekstremt uansvarlig å innbille folk at realitetene flytter seg ved å stemme på et fata morgana i et kommunevalg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.