Dette deponiet er en miljømessig katastrofe, og det strider mot all vitenskapelig forskning om forvaltning av myrområder i Norge. Som hyttebeboer på Øvre Vassbakken siden 1950-tallet begynner en å skjønne at hyttekommunen Ringsaker har politikere som bryr seg katten om de klima- og miljøutfordringer verden står overfor.

I kommunestyret i Ringsaker har Ap reint flertall, og kan derfor herje som de vil. Ap er, som vi ser av praksis i mange kommuner, slett ikke noe miljøparti, men overlater etableringer og utbygginger til kapitaleiere som setter avkastning foran miljø- og klima. Det må ha gått politikerne hus forbi at myra er naturens egen karbonfanger. Skal vi oppnå målene som er satt i Paris-avtalen må gjenværende myrområder i Norge spares for vettløs utbygging.

Det er vitenskapelig bevist at utslipp fra ødelagte myrer står for en stor del av CO2-utslippene i Norge. Faktisk er det i flere områder i Norge, blant annet på Smøla, etablert forskning der en ser på restaurering av myrer som har vært tatt i bruk til skog- og landbruk. I Indre Østfold, der undertegnede bor, er det vedtatt i flere kommunestyrer at myrområder skal være utsatt for nøye vurderinger, hvis det er aktuelt med aktiviteter i disse områdene. Fylkesmannen i Østfold følger nøye med på forvaltningen av myrer.

Så er mitt spørsmål til miljøavdelingen i Hedmark fylke om de har vært på stedet og sett hva utbyggere på Sjusjøen kan få seg til å gjøre. Når en ser deponiområdet fra den såkalte Trivselsplassen i retning tomta til gamle Sjusjøen Høyfjellshotell, er forholdene slik at en knapt tror hva en ser. Har grunneiere, utbyggere og politikere i Ringsaker forstått hva slike miljøødeleggelser kan skape av omdømmetap ? Eller er det bare kortsiktig penge-tankegang som rår, mens de som er valgt til å bestemme i utbyggingssaker har abdisert?

Er det virkelig ingen miljøpartier igjen i Ringsaker kommunestyre som i det minste kunne forøke å stoppe galskapen som nå rir fjellet i Ringsaker som en mare?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.