Nyhetsbildet fra Midtøsten handler for det meste om den ufattelige tragedien som pågår i Syria langt inn på femte året. Det skulle bare mangle; 12 millioner mennesker, flertallet på flukt i sitt eget land.

Fordrivelsen av palestinerne, av Israel ofte omtalt som “slow transfer» pågår, med kraftigere midler den siste tida, da media i liten grad rapporterer derfra. Desperate palestinske ungdommer, som har levd i og aldri hørt om annet enn okkupasjon og ufrihet tyr så til ytterliggående handlinger, blir drept på stedet av israelske soldater, politi eller også av bosettere på den israelskokkuperte Vestbredden. I media da omtalt som “terrorister», vi får høre hvordan det gikk med israelerne som ble angrepet. Vi hører ikke noe om bakgrunnen.

Amnesty International rapporterer om flere tilfeller der sivile palestinere som er skutt blir liggende og blø i hjel på bakken. Hjelpemannskaper nektes adgang.

Hva har norsk dagligvarehandel med dette å gjøre? Flere matvare-importører handler med varer som dadler, appelsiner, grapefrukt og tidvis poteter som er produsert i Israel, også i områder som staten Israel okkuperer. Dette er i følge flere FN-resolusjoner og internasjonale avtaler klart i strid med folkeretten.

Dagligvarebutikker i Hamar og ellers på Hedmarken går heller ikke fri her. Derfor oppfordres butikkene som fører varer fra Israel og israelsk-okkuperte områder innstendig om å avlsutte handelen med produkter som smaker av okkupasjon og undertrykkelse.

Da vil en bidra til å avkorte konflikten og smått om senn bidra til ei bedre framtid for den palestinske befolkningen, som har levd under okkupasjon og ufrihet gjennom flere generasjoner! Alle vi som handler til jul, oppfordres på samme måte til å ikke kjøpe varer fra de samme områdene.

Så snart det meldes at forretningen har ryddet opp i dette vil den få overbarkt et diplom med TAKK for at en kan handle i butikken uten fare for å bidra til fortsatt okkupasjon.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.