Til stadighet leser jeg en påstand om at dersom inntektsskatten øker, «vil folk jobbe mindre» og motsatt, senest i Dagsavisen for 25. juni. Dette ubegripelige påstander for meg.

Selv har jeg jobbet i skoleverket i bortimot 40 år, og min far var industriarbeider i knappe 50 år. Skulle noen av oss valgt å søke om reduserte jobber, dersom vi hadde fått økt inntektsskatt?

Jeg ville heller reagert motsatt, ved å forsøke å jobbe mer for å kompensere for inntektstapet – eller helst latt det skure og gå, og tenkt at skatten går til gode formål. Jobbe mindre – aldri i verden!

Jeg undrer på hvordan bussjåfører, butikkansatte, hotellrengjørere eller andre i liknende situasjon tenker? Ville de gjøre mindre enn før? Neppe!

Like fordømt ser det ut til at påstandene om at økt skatt fører til mindre innsats og arbeid, aksepteres som en sannhet. Hvorfor er det slik? Neimen om jeg vet.

Kanskje det skyldes at de som sette fram disse påstandene, ikke aksepterer at det å jobbe som industriarbeider eller rengjører, ikke er arbeid, men bare et slags tidsfordriv?

Kanskje de mener at det bare er å drive med pengeflytting som er et ordentlig arbeid? At det bare er de som «skaper noe»? Det virker jo unektelig slik.

I så fall må jeg få erklære meg hjertens uenig!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.