Våre barn/barnebarn må fortsatt i stor grad studere i Oslo og våre noe større byer med universitet og andre spesielle læreinstitusjoner som Krigsskole, Politihøyskole og Sosial- og kommunalhøyskoler.

Denne ordningen fører til betydelige ekstra utgifter for våre studenter fra innlandet sammenlignet med de som bor i universitetsbyene. En student forteller at hybelleien i Oslo utgjør tilnærmet 7.500 kroner per måned. I tillegg kommer betydelige ekstra utgifter med reiser, heimebesøk og lignende. Tilsvarende er leien i Gjøvik og Hamar omlag 4.500 kroner.

Nåværende noe foreldete og diskriminerende opplegg med diktat fører klart til stor forskjellsbehandling mellom studentene i universitetsbyene og de som bor i innlandets kommuner uten slike læremuligheter. Det er på tide at også studentene i universitetsbyene i større grad må få anledning til å reise for å studere i vårt nye store og flotte innland.

Utflytting/overføring av flere læreinstitusjoner fra for eksempel Oslo må kunne gjennomføres skal våre utflyttede komme heim igjen. Utflytting av statsetater er fortsatt for puslete.

Hvor ble det planene om innlandetsuniversitetet?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.