Klimaendringene vil stille oss alle overfor mange små og store endringer i tiden som kommer, men vi kan ikke la dette bare være opp til den enkelte. Statlig politikk styrer mye av vårt nasjonale avtrykk, men det er store muligheter for reduksjon av CO₂-utslippene også på kommunalt og regionalt nivå.

Hamars klart største enkeltutslipp kommer fra Eidsivas forbrenningsanlegg på Trehørningen. Anlegget alene slipper ut ca. 1/3 av alle klimagassene i kommunen.

Hamar MDG vil gjøre dette til et pilotprosjekt for karbonfangst og -lagring etter mønster av Klemetsrud i Oslo, noe vi har spilt inn til Hamars klima- og miljøplan.

Gjennom eierskapet i Eidsiva gir dette en kjempemulighet for regionen Innlandet til å være med på å løse vår tids største utfordring.

Karbonfangst og -lagring vil være en helt nødvendig teknologi for at vi globalt skal klare å unngå å sprenge målene som er satt i Parisavtalen. Hvis vi er tidlig ute på feltet vil vi kunne opparbeide en etterspurt kompetanse og gjennom håndtering av innfanget co₂ legge grunnlaget for ny industri og kunnskapsutvikling.

Innlandet må aktivt inn i det grønne skiftet, og jo tidligere, jo bedre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.