Lise Berger Svenkerud, Ordfører i Våler (H) uttaler i HA den 6/7 at hun er en meget entusiastisk tilhenger av å bygge vindmøller i kommunen. Ifølge Svenkerud vil det gi sikkerhet for kraftforsyning til industrien og bebyggelsen.

Det kunne ikke falle Svenkerud inn først å ruste opp kraftverkene, sette i gang ENØK-tiltak og kritisere den rådende energipolitikken og ACER som Høyre og Ap er for og som vil gi høyere strømpriser både for industrien, innbyggerne og kommunale virksomheter?

ACER vil gjøre arbeidsplassene mer usikre. Svenkerud kommer med påstander at det vil komme store erstatningskrav overfor kommunen hvis grunneierne ikke får lov å investere på egen eiendom. Ønsker Svenkerud anarki, og at den politiske og folkelige meningen skal underkastes de personlige egoistisk økonomiske interesser?

Motstanderne av vindmøller viser absolutt ikke noen forakt for eiendomsretten, men det ser derimot ut til at Svenkerud ikke er seg sitt ansvar bevisst som ordfører da hun skal balansere og ta hensyn til ulike interesser blant innbyggerne.

Påstanden fra Svenkerud om at vindmøller vil skape utvikling som kan skape vekst, arbeidsplasser, innovasjon, nye impulser og flere kasseapparater er bare svada uten rot i virkeligheten.

Mest av alt tyder Svenkeruds entusiasme for vindmøller først og fremst å tilfredsstille kapitalkreftene, og ikke hva innbyggerne i Våler kommune trenger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.