HAs leder etterspør en forklaring og det skal han få. Jeg kan med enkelthet forklare både for han og HAs lesere i forhold til de tre sakene HA anklager Hamar Frp å ha bløffet om.

I plattformen står det at biltrafikken i Hamar sentrum skal reduseres gjennom satsning på sykkel, gange og kollektivløsninger.

Hamar Frp har gått til valg på bedre kollektivtilbud, flere busslommer og gode sykkelstier. En konsekvens av dette er at flere vil ha mulighet til å komme seg enkelt til sentrum. Det at det blir bedre og enklere å gå, sykle og benytte kollektivtrafikk vil også føre til at mange vil velge disse måtene å ta seg fram til Hamar sentrum på fremfor å ta bilen.

Hamar Frp vil fortsatt jobbe for flere gratis parkeringsplasser i sentrum og mot bompenger.

Hamar Frp vil stemme nei om noen foreslår å stenge gater for biltrafikk uten først å ha etablert et alternativ som fungerer enda bedre for bilistene.

I plattformen står det at kommunale kjernetjenester ikke skal privatiseres.

Det står ikke noe i valgprogrammet til Hamar Frp om privatisering. Hamar Frp er positiv til konkurranseutsetting av kommunale tjenester, slik at innbyggerne er sikret de beste tjenestene uavhengig av om de er levert av kommunen eller private aktører.

Hamar Frp vil ikke fremme forslag om privatisering av viktige kjernetjenester når vi er en del av plattformen. Et slikt forslag ville uansett ikke fått støtte fra den røde opposisjonen.

Hamar Frp vil stemme ja dersom det kommer gode saker til behandling i kommunestyret som omhandler etablering av private barnehager, skoler eller helse og omsorgstjenester.

I plattformen stå det at posisjonen vil utvikle digitale løsninger som gjør kommunens tjenester mer selvbetjente, bedrer effektiviteten og fremmer samhandling med innbyggerne.

I Hamar Frp sitt program står det at Hamar Frp ønsker å digitalisere og automatisere tjenester til det beste for brukerne.

Dette er også viktig i forhold til hvordan kjernetjenestene i kommunen leveres og gjør kommunens egne tjenester mer konkurransedyktige.

I plattformen står det at jordvern og naturmangfold skal være prioritert for samarbeidspartnerne og videre at bruk av dyrket mark som gir positivt samfunnsnytte og/eller positivt klimaregnskap totalt kan aksepteres.

Hamar Frp er opptatt av naturmangfold og at landbruksjord er en begrenset ressurs som må forvaltes klokt.

Når landbruksjord bygges ned må det ligge gode grunner bak. Skal landbruksområder som er lite egnet for landbruk bygges ut til ikke samfunnstjenlige formål må det dyrkes opp erstatningsmark.

I tillegg vil Hamar Frp jobbe for Mjøssykhuset bygges i Hamar. Sikre at regjeringens reduksjon i eiendomsskatten ikke omgås ved for eksempel å re-taksere boliger. Ytterligere reduksjon i eiendomsskatten.

Bevare Hamar flyplass. Rikt kultur-, fritids- og idrettstilbud. Økt satsning på og mer forutsigbarhet for frivilligheten. Et levende og tilgjengelig sentrum.

Utvikle næringslivet videre i Hamar og mange andre gode saker for Hamars befolkning.

Hamar Frp sitt valgprogram, som er vår avtale med velgerne, ligger ute både på Hamar kommune sin internett side og Hamar Frp sin facebookside.

God lesning!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.