Petter Wabakken (PW) har åpnet lokket og sluppet ut opplagret frustrasjon i avisene. Han er sjikanert og truet av folk som er motstandere av ulv i Norge. Hva skjer på den andre siden? Hvordan har min verden vært i disse 20 årene jeg har vært engasjert i kampen mot ulvens tilbakekomst til Norge?

Jeg er blitt mordtruet, hengt ut i aviser som ulvehater, vært i retten med anklage om ulovlig ulvejakt, beskyldt for å ha skutt alle ulvene i Akershus og Østfold, og vært edderkoppen i ulovlig jakt-nettverket (Brennpunkt 2004) osv. Jeg er hatobjekt nummer 1 for Roviltets Røst. Mitt hjerte blør derfor ikke for Wabakken.

Så til saken, slik den ser ut fra sofakroken: Jeg ikke bare tror at jeg har kunnskap om ulv, jeg faktisk vet at jeg har det. Blant annet er jeg kanskje en av de få utenfor «menigheten» som har lest en rekke avhandlinger om ulv som er forfattet av blant andre PW. Dessuten har jeg gått igjennom alle bestandsrapportene fra Høgskolen i Hamar fra tidlig 90-tallet og 20 år fram i tid.

Ingen ting er naturlig ved den plutselige tilbakekomsten som vi opplevde på 1970 - 1980.

Wabakken gjør et poeng av at forskerne har laget en stamtavle som de angivelig har fått stor anerkjennelse for. I boken bruker jeg åtte sider for å omtale denne tavla, fordi den reiser flere spørsmål enn svar. Bare for å ta kortversjonen: Et søskenpar fra et kull i Koppang i 1997 vandrer ut og danner Ed-Dalsland-flokken i 2002. Går bror og søster fra Koppang til Dalsland og danner en familiegruppe der, hvorfor ikke gjerne gjøre det i Elverum? Hvem bidro til at de kom seg 40-50 mil sørover?

To tisper fra Gilhov i 1991 danner familiegruppe i Ockelbo og i Furudal i 2001. 10 år gamle tisper skal/kan føde valper? Ei tispe fra Nyskoga skal ha vandret sine 200 kilometer til Gilhov for å danne familie med hannen som beleilig dukket opp i 1990. Ei tispe oppsøker en hanne? Det er jo det motsatte som skal skje. Tispe fra Nyskoga danner familiegruppe i Filipstad i 1998, en annen tispe fra samme kilde danner familiegruppe i Bograngen i 1999, etter åtte år.

Mosseflokken i 2000 ble også dannet av et søskenpar fra Hagfors. Her har det også åpenbart vært bedrevet litt reisevirksomhet. Etter min mening viser slektstavlen at ulvene som kom til Norge frem til år 2000 ble «produsert» som bevisst avl på 5-6 steder kanskje i Finland, kanskje i Estland/Litauen.

Tenk å bruke 30 år av livet på de bastardene som nå fyller landet - da synes jeg synd på mannen. Helt til jeg ser for meg 500 ihjelrevne sauer i Spekedalen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.