Kandidat for Hamar Ap og leder i Vang Arbeiderforening Peder Farberg skal ha ros for at han i et svarinnlegg til meg 2. september innrømmer at Hamar Ap ikke fant noen fra Øvre Vang som ville stå på lista. Men han gjør ikke forsøk på å forklare hvorfor. Jeg skal hjelpe han med litt av svaret.

Folk i Vang synes ikke noe særlig om at de bare skal være med når regningene skal betales, ikke når godene skal fordeles. De synes for eksempel det er merkelig at vanstyrte idrettslag belønnes med millioner av skattekroner og nye idrettsanlegg samtidig som idrettslagene i bygda betaler regningene sine og bygger idrettsanlegg på dugnad.

Når Ap skjærer ned tilbudet til skoleelever og eldre samtidig som de bruker 90 millioner på å tilfredsstille forbundets krav til VIP-rom og sitteplasser, da henger ikke vangsokningene med i svingene. Enda mindre når Ap kaller dette en «hjertesak». Vangsokningene tror fortsatt at skole og omsorg er viktigere enn eliteidrett, og at tilbudet til de mange bør prioriteres foran de få. Og at folk bør betale og ta ansvar for regningene selv i stedet for å velte dem over på fellesskapet.

Vangsokningene forventer at de som styrer faktisk har en politikk for hele kommunen og ikke bare deler av den. Og at de som styrer har resultater å vise til, ikke bare sier at de skal lage en plan. Dette er noen av årsakene til Hamar Ap ikke har fått vangsokninger på valglista, Farberg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.