Jeg hører i media om elendigheten innen kreftomsorg. Der har forskere funnet en medisin som kan forlenge livet til lungekreftpasienter. Vi i velferdsstaten Norge har ikke penger nok til å ta i bruk dette.

Imunterapi er resultat av nitidig forskning på dette området. Jeg har vært poliklinisk pasient på Radiumhospitalet siden 2009. Etter at jeg ble erklært frisk fra min kreftsykdom, har jeg heldigvis vært med på et nordisk forskingsprosjekt.

Mine prøver blir sendt til blant annet København. Der har de tre ganger oppdaget små sporer av blomstring av min lymfekreft. Det er på et stadium som det er fire små kurer poliklinisk å sprøyte inn. Jeg er veldig takknemlig for at jeg er med på dette. Hvis dette hadde utviklet seg, vet jeg at diagnosen hadde vært dårlig.

Når jeg ser at vi ikke har økonomi til å få nettopp denne typen til lungekreftpasienter, blir jeg veldig provosert. Livet vårt er økonomisk målbart og politikkere skal gjøre seg til herre over liv og død. Jeg trodde at all etisk tenkesett var over dette.

Jeg vil ikke sette opp grupper mot hverandre, men når Erna Solberg og co snakker om antall flyktninger vi må ta imot, har jeg ingen tillit til den politiske ledelse i dette landet. Vi skal ikke måles i kroner og øre når livet står på spill. Skal lommeboka bestemme om vi skal leve eller Ikke?

Forskere ved vårt landsdekkende sykehus Radiumhospitalet gjør en fremragende jobb. Men hva hjelper det når våre styrende makter ikke er villig til å ta dette i bruk?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.