Ap i Hamar har i medlemsmøte vedtatt å gå inn for at jernbanetraseen gjennom Hamar skal legges på vest siden av byen - mot Mjøsa. Vedtaket skal visstnok være bindende for partiets representanter i kommunestyret.

Jeg blander meg ikke bort i alternativet fordi valget viser demokratiet i praksis. Det meget interessante er at bare 31 partimedlemmer var tilstede på møtet. 19 stemte for alternativ vest. Dette betyr at mindre enn 0,1 prosent av kommunens innbyggere kan ha bestemt hvor jernbanelinja gjennom Hamar skal gå.

Slik er det også ved nominasjonsprosessene ved valgene til Stortinget, kommunestyrene og fylkestingene. En liten gruppe partimedlemmer beslutter hvem som skal nomineres på stemmesedlene. Folket i valg skal så møte fram å avgi sine stemmer på dikterte valglister uten reelle muligheter til å velge de som anses best skikket.

Det virker som om partiene selv ønsker færrest mulig medlemmer til bry for de mest pågående «rette personer». Jeg var i mange år medlem i et parti, og også som kommunestyrerepresentant over 12 år. Som vanlig i partiene, er jeg ikke blitt kontaktet om fortsatt medlemskap og tilhører da menigheten som kun nytter en diktert valgliste.

Forøvrig synes jeg at Karin Andersen fra SV bør byttes ut etter mange år i Stortinget. Yngre krefter bør overta sitteplassen på Løvebakken.Annette Trettebergstuen, Ap, har ikke imponert meg, og bør byttes ut til beste for praktisk yrkesliv. Gunnar A. Gundersen fra Høyre er en tungvekter og bør beholde 1. plassen. Ungdommen som ønsker å overta plassen bør få bedret sin yrkeserfaring.

Pensjonist i Hamar

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.