Daglig blir vi i mediene minnet om vårt overforbruk av energi og materiell. Like ofte ser vi at politikerne sier at vi skal gå inn for bærekraftige løsninger for å berge kloden vår. Men hva mener de med det når de samtidig vil ha vekst og utvikling? I HA 6. september kan vi lese at Ihle Steen sier at Ringsaker kommune vil være positiv til å bygge en ishall hvis det kommer et slikt forslag på bordet.

Hva vil bygging av en ishall innebære? En ishall vil kreve et stort areal til bygg og parkering. Da er det trolig vanskelig å unngå at det går ut over matjord, men det har jo ikke Ihle Steen noe problem med. En ishall krever mye kostbart maskinelt utstyr som skal drives og vedlikeholdes. Forbruk av elkraft vil ikke være ubetydelig i en tid da vi trenger den til å redusere CO2 fra samferdsel. Kapitalbehovet vil måtte gå ut over andre behov som eldreomsorg og helseformål.

I samme avis peker Olav Engeland i et debattinnlegg om ungdomsbrølet at idrettskonkurranser må arrangeres på riktig årstid på naturlig snøføre og å unngå kunstig snø og islegging og unødvendig lys som står på i utide. Det er lite tillitvekkende å ha en ordfører som ikke har forstått at dette er overforbruk og i stedet burde gå inn for å redusere forbruket.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.