Vi skal ikke underslå at det blir stygt når slike store prosjekter skal gjennomføres, men det gjelder ikke bare om det foregår i vest. Vi lurer på hvordan bildene fra Midt ville vært, for det var jo Høyres primære alternativ.

Den videoen Høyre har lagt ut, er tydeligvis laget for å skremme folk til å ønske at gravingen heller skjer i øst, med de følgene det kan få for innbyggere, næringsbygg og fuglene der. Videoen forholder seg ganske fritt til det Jernbaneverket har foreslått for den vestlige traseen, særlig i delen som viser kulvertgropa. Den er bl.a. tegnet på utsiden av det gamle sporet helt til Bryggeriundergangen.

Etter «Revidert plankart og illustrasjonsplan for Hamar» krysser dobbeltsporet under det gamle sporet like før Bryggeriundergangen. Ved muren til Nestlé ligger kulverten rett under det gamle sporet. Høyre side av kulverten skulle derfor ha ligget sju meter innafor det gamle sporet, og venstre kant like mye på utsiden.

I stedet ligger kulverten her ca. 30 meter for langt ute i Koigen. Dessuten er kulverten tegnet for brei, for dobbeltspor er det nok med 13 meter, ikke 23 meter. Kulverten på videoen ser altså ut til både å være for brei og å ligge alt for langt ute på Koigen. Godt egnet til å skremme oss bort fra vest.

Høyre ønsket primært Korridor midt, men har falt ned på øst. I og med at kommunen skal inn i forhandlinger med JBV, hadde vi ventet at de deltok mer konstruktivt og kom med forslag og krav til forbedringer av det JBV har lagt fram. Eller har Høyres kommunestyrerepresentanter og varaordfører allerede bestemt seg for å gjøre forhandlingene vanskeligere enn nødvendig?

Hovedproblemet for Høyre ser ikke ut til å være at traseen går i Korridor vest, men at det kommer til å bli en forferdelig byggeperiode. Som sagt vet de fleste det, men vi vet også at etterpå får vi

• en sentralt plassert stasjon• en vernet strandsone fra Koigen gjennom Hamarbukta til Åkersvika• en by med et sentrum som bygger på den historiske byplanen

Dette er goder som varer i tiår framover, i motsetning til å få stasjon ved Vikingskipet som blant annet vil:

• splitte byen• hemme sentrumsutviklingen • rasere bomiljø i Østbyen• ødelegge naturreservatet i Åkersvika• skape støy for mange i uoverskuelig framtid• ta verdifull matjord • legge strandsonen klar for privat utbygging

Vi må verne strandsonen og tåle en byggeperiode i vest.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.