Den enorme omsetningsvekst for næringslivet, ikke minst alle ekstra millioner i eiendomsskatt for kommunene er velkommen. Vekstøkningen i hyttebygging er en ubetinget velsignelse for Hedmarken. Skal vi tro HAs entusiastiske oppslag «Gullkantet hyttevekst i fjellet» 1. oktober.

For riktig å sette gullkalven i rette økonomiske perspektiv trykker avisen en ratingsliste. Her dominerer Ringsaker, mens Stange og Hamar befinner seg på jumboplass. Tydelig at VM i Doha inspirer redaksjonens gullkantede reportasje til en kapitalistisk tevling i skatteinntekter.

I grell kontrast til denne nedbygging av natur, klimaavtrykk og forbruk av menneskelig egoisme, blir målet om bærekraftig vekst et fattig argument.

Stange tar nå også grep for å avansere på denne famøse hyttekonkurranse med store planer for Tangenodden og østsiden av Mjøsa.

En besnærende hytteidyll i motvind skal realiseres til medvind i kommunale skatteinntekter.

Miljøkriminalitet, med offentlig bevilgning, er nærliggende. Så lenge pengene i kommunekassen klinger er det ingen klimaklokker som ringer!

Imidlertid er det ingen nåde for den som kommer i skade for å sette opp en skarve utedass ved en enkel hytte, uten kommunal bevilgning.

Naturen er ikke lengre et anliggende for jordens klima stabilitet, men blitt gjort til en urban økonomisk krambu, en levende planet som kommersiell omsetningsvare for vekst og velstand.

Virkeligheten blir det motsatte, vi hegner om gullkalven og roper på klima mens våre eksistensielle levevilkår dør hen. En dag er den velfylte grøderike krambuen tom og rasert. En ynkelig arv til våre etterkommere …

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.