I Vallset råder nå glede, spenning, frykt og usikkerhet skriver Terje Vestheim i Stangeavisa.

Mest av alt burde det vel råde forbannelse over flertallet i kommunestyret som med et pennestrøk gjorde om beslutningen som ble fattet i planutvalget.

Hvor det ble flertall for et rent alternativ B, altså at fylkesveg 24 skulle gå fra Harasjøen nord og direkte til E6 ved avkjøringen til Sørli? Dette ville ha løst Vestheim og befolkningen i Vallset sitt store dilemma, ved at all tungtrafikk til og fra Sverige da hadde blitt gående godt unna Gata.

Det hadde også gjort noe med de livsfarlige Amundrudbakkene som er enhver yrkessjåfør sin skrekk på vinterstid.

I stedet velger altså Stange Arbeiderparti, på tross av sine lovnader fra folkemøte i Vallset å legge seg totalt flate for innstillinger og utredninger fra Statens vegvesen. De velger altså å gå for en hybrid som hverken gagner innbyggerne i Gata eller tungtransporten.

Og hva er så motivet? Muligens å lytte til trusler fra vegvesenet om at det da vil ta lengere tid før bygging av veien kan begynne.

Hvor reelt er det? Faktum er i alle fall at Stange kommune nå ber om et alternativ som ikke er optimalt og på ingen måte løser de trafikale problemene innbyggerne i Vallset sliter med i dag.

Stange Fremskrittsparti vil fortsette å jobbe for et rent alternativ B i denne saken. Ved at alternativ B blir endelig løsning og kommer i Handlingsprogram for fylkesveger 2018 - 2023.

Gruppeleder Stange Fremskrittsparti

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.