Medlem Rovviltets Røst, Bygdefolk For Rovdyr, Foreningen Våre Rovdyr

De har bare brukt andre ord, de rovviltnemndene som har søkt om å skyte 36 ulver. For de 36 ulvene er langt flere enn de som lever på svenskegrensa (Julussa, Osdalen og Slettås – inntil 24 ulver) og fungerer som mur for streifulv fra Sverige.

Har rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold blitt spenna gærne eller er det slik at dere har vært det i lang tid? Fungerer vervet deres slik at dere gjør deres ytterste for å fatte vedtak med minst mulig fakta innabords? Eller har dere en konkurranse gående på å fatte det mest idiotiske vedtaket før dere blir stemt vekk? Et veddemål da, for å lukke øynene hardest mulig for Norturas egne anbefalinger om å IKKE etablere flere sauebruk og likevel har det dukket opp 350 nye siden 2014, 2 millioner sauer slippes i året og godt over 100 000 dør i utmarka uten rovdyrs innblanding … Nei, beklager, jeg glemte at dette ikke interesserer rovviltnemndene – eller regjeringa overhode. Så jeg får prøve meg på en enkel ligning for de stakkars få ulvene som har skylda for ca. 1 % av hele rovdyrsvinnet på ca. 7 % av hele sauebølingen som blir borte, selv om de ulvene ikke har tatt sau i det hele tatt, men elg som jegerne ville ha.

Her og der i verden finnes det demninger. De holder vannet bakom på trygg grunn og dette fungerer greit så lenge demningen er intakt. Om det er mennesker som har bygget demningen for å utnytte naturressurs eller det er beveren som har bygget seg et hjem, har ikke noen betydning for det er selve demningen og vannet bak som er greia i eksempelet. Hvis den demningen blir ødelagt eller i verste fall forsvinner, fosser vannet vilt nedover dalsiden og ødelegger mye.

Revirene de nå vil utrydde, er en demning. Hvilket blodbad tror dere venter når det blir fri ferdsel med streifulver fra Sverige, flokkløse og ute av stand til å jakte store bytter som de er ment å jakte i ulveflokk? Streifulver må ta enkel mat, og de oppfører seg som nordmenn på harryhandel: De hamstrer når maten er billig/enkel å få tak i. Norske sauebønder har gjort det lett for streifulv, de fleste har en rase som er avla fram for kjøttet og ikke for overlevelsen. Dette er takknemlig mat for ulv som kommer fra Sverige – for det vil komme ulv fra Sverige.

Er det kanskje der det ligger? Har rovviltnemndene fått tilbud om godt betalt ulvejakt fra jegere som ikke eier verken etikk eller moral?

Noe må det jo være når de vil utrydde alt som er av ulv i Norge. Men hvorfor stanse der? Elgen spiser skogen til skogsbaronene, plaff ned alle. Reven tar harene som også er god mat for noen, så fjern alle rever. Ekorn gjør sikkert stor ugagn og dessuten er de sikkert morsomme å skyte på for den som liker sånt, og så har vi stokkendene til Løwenskiold og andre rikinger – trenger ikke sette ut noe så lenge de kan plaffe løs på alt med fjær. Rådyr spiser blomster og det gjør hjort også, skyt dritten. Harene har vi allerede skutt, så da gjenstår vel bare digre insekter til slutt. Sett i gang. Politikerne har jo allerede bevist at de hater natur, og de gjør sitt ytterste for å ta rotta på det som er igjen av rødlista arter i Norge før valget. Særlig de tre ulveflokkene som faktisk ikke har tatt en eneste sau, men holder seg til elg i ulvesona si …

Sørg bare for å velge noen med fornuft som VIL bevare den stakkars naturen vår, ellers får vi svi for det når vi oppdager hva vi har valgt inn og ødelagt …

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.