Kommunen planlegger nå en utbygging av hele 16 nye, boenheter på lekeplassens område.Men det finnes alternativer.

Lekeplassen på Ajer er i dag en naturlig tumleplass for barn i alle aldre. Trygg og utfordrende både sommer som vinter. Og det har den vært i generasjoner. En gang i tiden var det en flott liten hoppbakke her. Slik den er i dag kan man gå på ski, skøyter og ake om vinteren. Løpe, sparke fotball, sykle og leke gjemsel om sommeren. Lekeapparater som gir barn utfordringer er det også.

Barn trenger mer enn en liten firkantet plass til lek. På Solplassen er det krattskog, fine bjørketrær, hvitveis og martuer; en spennende verden å utforske for de minste.

I alle år har dette vært en møteplass for barn, foreldre og besteforeldre. Også Klukhagan barnehage benytter plassen flittig. Beboerne i hele Ajer-området har fartet til Lekeplassen.

Selv har vi med stor glede benyttet plassen i mer enn 35 år, med egne barn og nå barnebarn.Også besteforeldre vil slå ring om Lekeplasen og stå imot nedbygging.

Skogen innover i Klukhagan er ikke et trygt sted for barn alene. Her vet vi fra politiet at stoff omsettes og brukes. Men lekeplassen er derimot oversiktlig og trygg også for de minste.

Vi kan ikke ødelegge en trygg og godt fungerende lekeplass som betyr så mye for så mange.

Bruk derfor andre tomter til kommunale boliger, slik Ajer Vel så konstruktivt har påpekt!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00