Jeg har forstått det at om man ønsker å skjønne, det som blir debattert i media, bør man helst ha en høyskolebakgrunn.

Ordet «bio» er visst et moteord, som man kan slenge foran diesel, parafin og andre tvilsomme bioprodukter, uten at noen med kompetanse kan stå frem i media og forklare hvordan biodiesel kan være mindre klimaskadelig enn den vanlige dieselen og det nyeste bioproduktet bioparafin. Uansett om disse bio-greiene benyttes i motor eller i kaminer, må det jo skje en forbrenning. Er det da bevist at avgassen fra biobrennstoff er betydelig mindre klimaskadelig?

Jeg er også interessert i å få vite om hvor mye energi som går med under produksjonen av biobrennstoff, og hvor mye avfallstoffer som blir igjen. Jeg syns at det må være veldig bra hvis skogsavfall kan omdannes til flytende brennstoff.

Men å benytte kurant tømmer for å produsere biobrennstoff, kan virke urasjonelt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.